0

Avto oprema Avto oprema Feed

Izdelki s področja dodatne opreme za vozila: obvezna oprema, prva pomoč, zaščite za vetrobranska stekla, dodati za vozila, čistila, gasilniki, kovčki za na vlečno kljuko, dodatki za vlečne kljuke.


Že poznate novost v naši ponudbi? V ponudbi imamo prtljažne kovčke z namestitvijo na vlečno kljuko vozila. Uporabljate ga lahko kot dodatni prostor za prtljago. Prednost je enostavna montaža na vlečno kljuko vozila, ne ovira vas pri vožnji (ni zračnega upora, omejitve hitrosti ali povečane porabe goriva) in omogoča dodatnih 280l prtljažnega prostora.

V zadnjem času vse bolj priljubljeni postajajo prtljažni kovčki, ki jih namesto na streho vozila namestimo za zadek našega avtomobila, na vlečno kljuko. Kakšne so prednosti in pomanjkljivosti takšne rešitve?

Kdaj je primerna menjava zimskih pnevmatik za letne? Običajno zaradi nestanovitnega vremena v marcu in aprilu ne gre hiteti z menjavo. Marsikateri voznik bo gume menjal šele v aprilu.

Na voznike v zimskem obdobju preži več skritih pasti, še posebej pa so nevarne ob hladnejšem vremenu.

V primeru, ko pride do predrte ali počene gume, je dobro imeti v vozilu nameščeno rezervno gumo ali pa vsaj set za popravilo pnevmatik. Ta navodila so  namenjena tistim, ki imajo nameščeno rezervno pnevmatiko in si ob cesti ne želijo obstati dlje kot zahteva menjava

Ni odveč na hitro obnoviti kako je treba ravnati v primeru, ko zapade sneg ali večja količina snega. S pravilnim ravnanjem v takšni situaciji boste povečali svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Nekaj nasvetov za varno in udobno pot na dopust.

Pomlad izkoristite tudi za osvežitev vaših jeklenih konjičkov. Le na novo sezono pripravljen avto nam bo zagotovil brezskrbne pomladne in poletne kilometre na cesti.

Varnostni pas v primeru prometne nesreče v avtomobilu pogosto predstavlja razliko med življenjem in smrtjo. Pomembna pa je tudi njegova pravilna uporaba. Ali si slečete oblačila, preden sedete v avto?

Le redki vozniki se ukvarjajo s pravilnim zlaganjem in zavarovanjem prtljage. Razlog tiči tudi v tem, da imamo običajno, ko se odpravljamo na smučanje, težave že s tem, kako pospraviti vso smučarsko opremo in prtljago v prtljažnik. Vseeno pa je potrebno biti previden. Že ob blažjih trkih se lahko smučarska oprema, ki je v prtljažniku nepravilno naložena spremeni v koničasto orožje in tako resno poškoduje potnike v kabini avtomobila.

Večina ve kako ravnati v primeru snega ali poledenele ceste. Vendar na hitro še enkrat poglejmo na kaj je potrebno biti pozoren v snežnih razmerah in pri nižjih temperaturah, ki lahko povzročijo tudi, da so deli cestišča poledeneli. Ne podcenjujte vožnje pozimi, saj je ta lahko tudi izjemno zahtevna.

Zimski meseci niso za avto prav nič prijazni, saj umazanija s cestišč avto zelo hitro umaže, že po vožnji ali dveh popolnoma običajne uporabe. Tudi takrat, ko ni snega ali dežja izmenjavanje temperatur ter posipanje cest povzroča, da se za vozečimi vozili dvigujejo v zrak mokri umazani delci.


Prikazujem 1 do 12 od 18 (2 strani)