0

Izvaja se intenzivno merjenje hitrosti na cestah


Vir: http://blog.autointhebox.com

Agencija za varnost prometa je začela z nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki potekala do 30. aprila, nato pa se bo še dvakrat ponovila v juniju in avgustu. Njen namen je opozorilo, da je prav neprilagojena hitrost poglavitni vzrok za nastanek nesreč.

V lanskem letu je bila prevelika hitrost vzrok za kar 32 % vseh nesreč s smrtnimi žrtvami na naših cestah. Pri vseh ostalih nesrečah pa je bila hitrost razlog v kar 19 % trkov.

Velika večina prometnih nesreč zaradi hitrosti se je lani zgodila na lokalnih cestah v naselju (46 %) ter na regionalnih cestah (19 %).

V tokratni akciji bo AVP skušala prek medijske kampanje in akcij na terenu še posebej nagovarjati mlade voznike, ki so med najpogostejšimi povzročitelji in žrtvami nesreč zaradi hitrosti.

Merjenje hitrosti na 600 lokacijah

Policija pa bo te dni izvajala poostren nadzor nad vozniki, saj bodo pogostejše kontrole z merilniki hitrosti.

V sredo, 19.4., pa se bo policija pridružila vseevropsko usklajeni akciji, ko bo v tako imenovanem maratonu hitrosti izvajala meritve po vsej Sloveniji.

Ta dan bodo vozniki na več kot 600 lokacijah lahko pričakovali nadzor hitrosti. Konkretne lokacije bo danes mogoče preveriti tudi na spletni strani policije. Tovrstni ukrepi, ki se jim naša policija pridružuje tretje leto zaporedoma, so dali dobre rezultate, saj policisti na dan tako okrepljenega nadzora zabeležijo zelo malo kršitev hitrosti.

Vir: www.avp-rs.si, zurnal24.si