0

Kateri gumi tepihi so bolj kvalitetni - z vonjem ali brez?

 

gumi tepihi nameščeni v vozilu
Gumi tepihi nameščeni v vozilu

 

Se sprašujete kateri gumi tepihi so bolj kvalitetni – z vonjem po gumi/dišavi ali brez in ali je to pomembno? To je eno od najpogostejših vprašanj, ki jih dobimo od naših strank.V tem prispevku vam bomo odgovorili na to pogosto dilemo s katero se srečujejo naši kupci.

Številni proizvajalci se zaradi želje po večji konkurenčnosti in nižanju cen poslužujejo številnih trikov pri izdelavi gumi tepihov. Eden izmed teh je, da se pri proizvodnji porabi čim manj gume, s čimer vplivajo na življensko dobo, zato je končni izdelek tanek in se hitreje uniči. Številni proizvajalci tudi ne uporabljajo kvalitetne gume, ki je certificirana in primerna za prodajo na zahtevnih tržiščih. Taka guma ima številne primesi, kot je reciklirana guma, PVC, odpadna olja ipd. Posledica so mastne, trše preproge in preproge z neprijetnim vonjem, slabšo kvaliteto gume pa se pogosto prikrije z dodajanjem raznih aditivov.

Nekateri proizvajalci neprijeten vonj po gumi prekrijejo z dišavami kot je vanilija in mentol. Kar lahko povzroča slabše počutje voznikov med vožnjo, ipd. Preproge, ki so na voljo v naši spletni trgovini so narejene iz najboljše gume na tržišču, ki je ustrezno certificirana.


LGA certificirane gumi preproge ter PV 3934 OEM test vzdržljivosti

 

Petex gumi preproge so proizvedene iz najboljše sintetične gume in ne vsebujejo toksičnih snovi, ki bi bile zdravju škodljive. Vsa Petex guma, ki jo zahtevajo najbolj zahtevni nemški kupci, je LGA testirana. Guma proizvajalca Gumarny Zubri pa je testirana po standardu PV 3934 (avtomobilski standard za kvaliteto in življensko dobo). Oba standarda sta praktično nedosegljiva za lokalno konkurenco v Sloveniji, ki nima nič od tega.
 

Gumi tepihi v naši ponudbi

 Gumi tepihi - odlično prileganje
Oglejte si kako se lepo prilegajo v vozilo                                                            Odlično prileganje

V naši ponudbi imamo gumi tepihe največjih in najboljših proizvajalcev iz Evropske unije. Vse naše tipske preproge so izdelane v EU. Zastopamo najbolj priznane proizvajalce kot so PETEX, GUMARNY ZUBRI, RIGUM ter REZAW PLAST. Več si lahko preberete tukaj

Narejeni so iz visokokvalitetne zmesi gume brez primesi in nimajo vonja hkrati pa jih odlikuje atraktiven, klasičen videz, visoka fleksibilnost (preprog tudi pri nizkih temperaturah ne poka in ne postane trda kot PVC avto preproge), visoka odpornost na obrabo, so trpežni, stabilni in vodotesni, se optimalno prilegajo, spodnji del gume je protidrsni, gumi tepihi se ne zvijajo in se ne premikajo po vogalih, z robom višine 1cm.

Gumi tepihi, ki so narejeni iz visokokvalitetne zmesi gume nimajo nobenega vonja. Se pravi, da niti ne dišijo, niti ne smrdijo. Tako, da prepričanje o tem, da gumi tepihi v vsakem primeru smrdijo ne vzdrži, če je uporabljen kvaliteten material in v samo zmes niso vmešane še kakšne druge primesi poleg gume. Kvalitetni gumi tepihi so brez vonja.