0

Mazda tudi z evropskim muzejem


Vir: http://mazda-classic-frey.de

Mazdin muzej je odprl svoja vrata tudi v Evropi. Ste ljubitelj japonske znamke avtomobilov Mazda? Vam veliko pomenijo avtomobili, kot so Mazda Cosmo Sport, Mazda Luce R130 in različne generacije Mazde RX, potem se morate odpeljati v Augsburg.

Prodajalec Mazdinih avtomobilov Auto Frey je v sodelovanju z nemško Mazdo v prostorih nekdanje tramvajske remize iz leta 1897 blizu središča Augsburga odprl muzej Mazda Classic – Automobil Museum Frey, v katerem je razstavljenih kar 45 Mazdinih modelov iz vseh obdobij njene zgodovine. Poleg že omenjenih avtomobilov so zanimivi tudi Mazdin prvi "pravi avtomobil" R360, trikolesni tovornjak Mazda K360, Mazda Familia 1000 Coupé, Mazda 616 in Mazda AZ-1.

Razstavljeni so tudi zelo redki modeli in sicer Mazdin minibus z Wanklovim motorjem.

Poleg avtomobilov si obiskovalci lahko ogledajo tudi druge predmete povezane z znamko Mazda, in so jih vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja zbirali člani družine Frey.

Razstavljeni avtomobili se bodo menjavali, saj jih je v zbirki družine Frey več kot 120. Naenkrat pa je lahko razstavljenih zgolj do 50 vozil.

www.avto-magazin.si, www.mazda-classic-frey.de/en

Tags: evropa, frey, mazda, muzej