0

Ohladite avto brez klima naprave

Temperature se dvignejo tudi že krepko čez 20˚ stopinj celzija. Vkolikor imate avto parkiran na soncu, se v njem zelo poviša temperatura.

Pred pričetkom vožnje je potrebno avto temeljito prezračiti ali vklopiti klimo, da se temperatura v avtu zniža in se lahko varno odpravite na pot. Da pa ne bo vedno potrebno vklapljati klime že pred pričetkom vožnja, smo za vas pripraviti praktičen nasvet kako enostavno prezračiti avtomobil.

Na eni strani avtomobila odprete okno, na drugi strani avta  5-6-krat odprete in zaprete vrata. Tako gre vroč zrak skozi vrata, ki jih odpirate in zapirate, medtem ko hladen zrak vstopa skozi odprto okno na drugi strani. Tako vam pred vstopom v avtomobil ne bo treba prižigati klimatske naprave.

Toplo vreme se približuje, temperature se povišujejo, zato vam predlagamo, da za zmanjšanje vročine v vašem parkiranem avtu vetrobransko steklo zaščitite z zaščito proti soncu z alu prevleko, ki ščiti armaturo in volanski obroč pred UV žarki. Preverite v naši spletni trgovini.

Vir: splet