0

Prihodnost: podzemno potovanje z avtom

Počasi postaja resničnost ideja, da bi z avtomobilom, parkiranim na tračnice, potovali pod zemeljsko površino in tako skrajšali potovanja.

The Boring Company, podjetje Elona Muska, je te dni predstavilo prvo konceptualno rešitev za podzemno potovanje z osebnim avtomobilom.

Ideja je, da bi z osebnim avtomobilom zapeljali na posebno postajališče, ki bi se potem spustilo pod površino. To postajališče je v bistvu nosilni vagon za vaš avtomobil, ki s hitrostjo 200km/h drvi proti želeni destinaciji, kjer vas potem ponovno dvigne na površino in tako nadaljujete pot po tradicionalnih cestah.

S to rešitvijo bi skrajšali dolga potovanja. Sami še vedno upravljamo avto v mestih in na končnih lokacijah.

Uvedba takšne rešitve bi po mnenju poznavalcev pripomogla tudi k zmanjševanju prometnih gneč. Problem je sedaj pri svetovnih vladah. Takšen projekt seveda ni poceni in mnoge države imajo težave že z ohranjanjem običajnih cest na dostojnem nivoju, kaj šele, da bi pod zemljo kopali nov prometni sistem.

The Boring Company že koplje prve tunele pod strukturami SpaceX v Kaliforniji, da bo lahko v živo predstavila upravičenost take prometne rešitve.

Vir: avto-magazin.si