0

Pripravite vaše vozilo na pomlad

Pripravite  vaše vozilo na pomlad
Pripravite vaše vozilo na bolj toplo vreme
 
Toplejši dnevi nas opozarjajo na skorajšnji konec obdobja v katerem je obvezna uporaba zimske opreme. Pripravili smo vam nasvete za spomladansko vzdrževanje vašega vozila.


Očistite podvozje

Zimske razmere zahtevajo uporabo soli in peska na cestišču s čimer se poveča trenje na poledenelem cestišču. Sol je pogosto glavni krivec za korozijo kovinskih delov podvozja, zato je dobro, da na vozilu že med zimo večkrat očistimo podvozje, predvsem pa je to priporočljivo storiti ob koncu zime.


Preverite stanje brisalcev

Brisalci, predvsem gumijasti deli, so v zimskih razmerah izredno obremenjeni. Sneg, led in sol v kombinaciji z nizkimi temperaturami občutno vplivajo na njihovo obrabo. Če brisalci puščajo črte na vašem steklu, je že nastopil čas za menjavo.


Zimske pnevmatike zamenjajte z letnimi

Do 15. marca je po zakonu potrebna uporaba obvezne zimske opreme, nato pa je priporočljivo čim prej zamenjati zimske gume z letnimi, saj se zimske gume v letnih razmerah izjemno hitro obrabijo, ker so mehkejše.


Preverite nivo vitalnih tekočin v vozilu

Pozimi je motor vozila bolj obremenjen kot sicer, zato je ob koncu zime priporočljivo pregledati nivo motornega olja, hladilne tekočine, zavorne tekočine in seveda tudi tekočine za pranje stekla.

Le redna skrb za vaše vozilo lahko pripomore k podaljšanju njegove življenjske dobe.

Vir: avto-magazin.si