0

Slovenski motocikel na osnovi honde goldwing


Vir: Jani Nendl, zurnal24.si

V delavnici slovenske ekipe Krakenhead Customs so motocikel, ki je bil nekoč honda goldwing GL 1000 iz leta 1976, predelali v ekskluzivni motocikel z imenom blueberry bomber.

Predelava je motociklu prinesla športno vzmetenje, unikatna platišča, živahnejši motor, dodelano ciklistiko in retro dizajn v stilu dirkalnih motorjev iz 70. let prejšnjega stoletja. Na blues rock festivalu MotörCity pa bo dobil še novega lastnika. Organizatorji festivala bodo blueberry bomberja podarili enemu od obiskovalcev festivala.

Spremembe in nadgradnje osnovnega "modela" so trajale več mesecev. Dele za motor so iskali na različnih koncih sveta – vse od Nemčije, ZDA pa do Velike Britanije, Japonske, Francije in Avstralije. Pravzaprav je bil zamenjan ali obnovljen vsak vijak na motociklu. Največjih posegov so bili narejeni na  agregatu, platiščih, ki so narejena po meri, vetrnem oklepu, tanku, sedežu motocikla, na celotnem zavornem sistemu, električni napeljavi in uplinjačih.

Na blues rock festivalu MotörCity, ki poteka avgusta, bo ta motocikel dobil tudi novega lastnika. Organizatorji festivala ga bodo podelili enemu od obiskovalcev s festivalsko vstopnico.

Vir: siol.net, zurnal24.si