0

O piškotkih

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo ustrezno. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Konstill d.o.o. 

    language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

Konstill d.o.o.

    currency

Izbrana valuta spletnega mesta

14 dni

Konstill d.o.o.

 

    QS_AVTOPREPROGE_COOKIE

Pogoji o piškotkih

1 mesec

Konstill d.o.o.

    PHPSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

Konstill d.o.o.

    has_seen_popup_

Prikaz obvestila

Do konca seje

 

Piškotki za analitiko

V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Google Analytics

_ga, _utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov s pripisovanjem naključno generirane številke kot identifikatorja stranke. Vključen je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila analitike spletnih mest.

1 leto in 1 mesec mesecev

 

Marketinški piškotki

Piškotki omogočajo analizo prikazov oglasnih sporočil. S pomočjo njih je mogoče ugotoviti ali je uporabnik videl oglas in kdaj je določen oglas bil nazadnje viden.

LASTNIK

 PIŠKOTEK 

NAMEN

TRAJANJE

Google 

       id 

Oznake merijo učinkovitost spletnih marketinških kampanj in uporabnikom tretjih strani ponujajo oglasna sporočila na podlagi, skozi zgodovino brskanja po internetu. Informacije se ne uporabljajo v povezavi z osebnimi podatki drugih Googlovih storitev, dokler uporabnik v to ne privoli.

Različno

 

Piškotki družabnih medijev

Piškotki družabnih medijev dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo v spletno trgovino s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Facebook 

fbp, datr, lsd, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wb, act, _e_3qqF_0, wd

Lahko se zgodi, da so na spletni strani v uporabi Facebookovi vtičniki ali katera druga od Facebookovih funkcij, denimo gumb za všečkanje. V tem primeru Facebook vsakemu obiskovalcu spletne strani nastavi piškotke. Prav tako bo Facebook zaznal obisk spletne strani, če je obiskovalec prijavljen v Facebook račun.

Različno

 

Informacije o zahtevkih strežnikov

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev uporabljamo tudi zunanje servise, ki skrbijo za hitro in nemoteno delovanje spletne strani. Pri tem se na strežnik posreduje naslov IP, datum in čas zahteve, razlika časovnega pasu glede na GMT, vsebina zahteve (določena stran), stanje dostopa/koda statusa HTTP, količina prenesenih podatkov v vsakem primeru, spletno mesto, ki je zahtevalo, brskalnik, operacijski sistem in vmesnik, jezik in različica programske opreme brskalnika.

Google MAPS 

Google Maps se uporabljajo v interesu privlačne predstavitve in lažjega iskanja poti do naše lokacije.

Google API 

Ta funkcija se uporablja predvsem za razlikovanje, ali je vnos naredila fizična oseba ali je bil vnos zlorabljen s strojno in avtomatizirano obdelavo. reCATPCHA služi za zagotavljanje varnosti naše spletne strani in posledično tudi vaše varnosti.

Google Fonts 

Enotna medplatformska predstavitev naših spletnih vsebin in besedil.

 

Elfsight.com

    elfsight_session_token

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

Elfsight.com

    elfsight_sign_up_meta

Opis trenutno ni na voljo

Do konca seje

Elfsight.com

    elfsight_csrf

Opis trenutno ni na voljo

Do konca seje

Elfsight.com

    elfsight_viewed_recently

Opis trenutno ni na voljo

Manj kot minuto

 

Onemogočenje piškotkov


Spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

 

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

 

Piškotke lahko tudi pobrišete. To storite s klikom na gumb:

Pobriši Piškotke

 

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter.

Svoje pravice lahko kadarkoli uveljavljate na preko vašega uporabniškega profila, da nam pišete po navadni pošti na zgoraj navedeni naslov ali na e-naslov info@avtopreproge.si. Da bomo vedeli, da pravice uresničujemo pravi osebi, vas bomo ob tem zaprosili za identifikacijo oz. podatek, s katerim vas bomo lahko enolično identificirali. Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto od podjetja Konstill d.o.o.