0

Pogosto zastavljena vprašanja

 
  • po povzetju: plačilo z gotovino, ter plačilno ali kreditno kartico ob prevzemu naročenih izdelkov na izbranem naslovu.
  • Informativni izračun (predračun) ali preko spletne spletna banke: plačilo po informativnem izračunu, ki ga kupec prejme na email naslov se izda samodejno ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu! Kupec pri plačilu na podlagi informativnega izračuna z nakazilom preko spletne banke nima dodatnih stroškov!
  • osebni prevzem, kjer je možno samo plačilo s kreditno ali plačilno kartico preko POS terminala. Plačilo z gotovino ni možno.
  • plačilo preko sistema PayPal
  • s plačilnimi karticami Visa, Mastercard  preko plačilnega sistem Paywiser. Plačilo se stranki odtegne ob naročilu. Več o katričnih plačilih in plačilnem sistemu Paywiser si lahko preberete na povezavi http://docs.paywiser.eu
Za nakup na spletni strani avtopreproge.si se ni potrebno registrirati. Nakup lahko opravite tudi kot obiskovalec (gost) vendar s tem ne pridobite uporabniškega gesla s katerim bi lahko dostopali do uporabniškega profila.
Naročanje poteka prek interneta poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki  jih je kupec izbral. Kupcem, ki so ustvarili uporabniški račun so podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj račun. O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov: info@avtopreproge.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.
Za stranke smo na voljo od ponedeljka do petka, med 7.30 in 15.30. uro, na brezplačni telefonski števili: 080 88 77 ali preko e-maila: info@avtopreproge.si. V tem času tudi omogočamo osebne prevzeme, ogled materialov za tekstilne preproge in artiklov iz naše ponudbe.
Ob izbiri plačila z odkupnino ni nobenih dodatnih ali skritih stroškov. Toliko kot znaša znesek na računu, toliko tudi plačate dostavljalcu.
Vse kar se nanaša na dostavo, se dogovarjate z dostavno službo, z GLS. Z njimi se dogovorite glede spremembe naslova dostave, točne ure dostave, lahko pa tudi opravite spremembo dostave v paketomat ali bencinski servis v njihovi mreži prevzemnih mest.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da je potrebno vpisati še naslov in davčno številko podjetja. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev.
Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine avtopreproge.si in je časovno omejena.  Uporaba kode za popust: Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila. V istem koraku v polje Uporabite kodo kupona vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Kljukica. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila pred klikom na gumb Potrdi naročilo. Preostali znesek je potrebno še poravnati. Kombinacija različnih oblik ugodnosti znotraj istega naročila ni mogoča.

  • naročilo Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Pri dobavi artiklov, ki jih avtopreproge.si nima na zalogi v lastnem skladišču, je avtopreproge.si izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do avtopreproge.si. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči avtopreproge.si, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral.  
  • Naročilo je odposlano/Naročilo je pripravljeno na osebni prevzem avtopreproge.si v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.   V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 080 88 77 ali po e-mailu na naslov info@avtopreproge.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.